kattleksaker

Nödvändiga prylar för kattägare

För den som så önskar finns det alla möjligheter att skämma bort sin katt med roliga leksaker, möbler och andra prylar. Marknaden är i stort sett oändlig, och det tillkommer nya saker hela tiden. Vill man spara pengar kan man förstås avstå från att köpa alla dessa roliga och användbara prylar, men det finns några saker som faktiskt är helt nödvändiga för kattägare. Utan dessa får katten inget bra liv, och man får således räkna med en viss investering när man tar hem en katt för första gången. Här är en kort lista på det allra nödvändigaste:

Kattlåda

Katten behöver förstås någonstans att göra sina behov. Även om det är en katt som spenderar stor del av sin tid utomhus behöver den möjlighet att gå på toaletten inne med. Om inte katten har väldigt egna behov räcker det med i stort sett vilken låda som helst, bara den är stor nog och fylld med kvalitetssand.
Här hittar du kattlådor

Mat- och vattenskål

Återigen behövs inget märkvärdigt här – det är viktigare att se till att skålarna är påfyllda och inte smutsiga än att de är tekniskt avancerade. Vissa katter kan dock föredra att dricka vatten ur en fontän (de ogillar stillastående vatten), så det kan vara värt ett försök om man har en katt som inte dricker så mycket som den ska.
Här hittar du mat och vattenskålar

Leksaker

Alla katter gillar olika sorters leksaker, och ofta får man prova sig fram för att se vad som fungerar bäst. Vissa gillar fjädrar, andra snören, bollar eller små möss. En del är inte särskilt intresserade av leksaker alls utan föredrar att vara ute i naturen (eller bara ta det lugnt). Det går även tillverka egna små leksaker av olika vardagsföremål som exempelvis toarullar och garnnystan.
Här hittar du kattleksaker

Klöspåle

Om man har inomhuskatter är det en god idé att investera i en klöspåle som de kan gå loss på istället för att använda sig av möblemanget. Tyvärr är det inte alltid så lätt att bestämma vart katter ska vässa sina klor utan de gör ofta lite som de vill, men om klöspålen finns tillgänglig är det åtminstone större chans att de väljer den än den nya soffan. Klöspålar finns att köpa från ett par hundralappar till flera tusen för de mest avancerade modellerna.
Här hittar du klösträd